Nóż Dellinger CARBON FRAGMENT Slicer 170 mm
Dellinger Carbon Fragment Slicer to idealny nóż do krojenia na cienkie plasterki, niezależnie od tego, czy mięso jest gotowe, czy też surowe. Długie i smukłe ostrze umożliwia szybką, prostą i precyzyjną pracę. Bezproblemowa manewrowość i płynne ruchy zapewniają idealnie równe plastry, pozwalają stworzyć doskonałe carpaccio, jak i odkrawać małe porcje dań głównych - takich jak pieczony drób czy ryba przygotowana w całości. Nóż ten z powodzeniem możemy również wykorzystać do filetowania.
Wyjątkowe ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment wykute są ze 110 warstw naprzemiennie twardej i nieco miększej stali nierdzewnej, które tworzą na klindze piękny damasceński mazerunek. Procedura utwardzania ostrza przebiega w procesie próżniowej obróbki cieplnej z chłodzeniem azotem co pozwala uzyskać twardość 60° w skali Rockwella. Noże szlifowane są ręcznie pod kątem 12-15° co przy osiąganej twardości zapewnia ekstremalną ostrość. Twarda nierdzewna stal doskonale sprawdza się zarówno przy krojeniu i siekaniu owoców i warzyw jaki i przy obróbce mięsa i ryb. Noże wykonane z tej stali świetnie zdają egzamin przy grillowaniu, czy gotowaniu na świeżym powietrzu.
Uchwyt o nowoczesnym i eleganckim designie wykonano z włókna węglowego, wyjątkowo lekkiego i wytrzymałego. Aby osiągnąć doskonałą stabilność i wytrzymałość mocowanie rękojeści do trzpienia zabezpieczono dwoma nitami.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.