Nóż do trybowania Dellinger CARBON FRAGMENT Boning 155 mm
Nóż do trybowania o bardzo cienkim i długim ostrzu. Dzięki temu jest szczególnie skuteczny przy odcinaniu mięsa od kości. Sprawdza się równie dobrze w przypadku wołowiny, wieprzowiny jak i przy drobiu i rybach. Oddzielanie skóry, chrząstek, tkanki mięśniowej czy ścięgien za pomocą tego noża to już nie problem. Ostre ostrze umożliwia głębokie cięcie. Specjalny kształt ostrza pozwala omijać stawy, chrząstki i kości.
Wyjątkowe ostrza noży serii Dellinger Carbon Fragment wykute są ze 110 warstw naprzemiennie twardej i nieco miększej stali nierdzewnej, które tworzą na klindze piękny damasceński mazerunek. Procedura utwardzania ostrza przebiega w procesie próżniowej obróbki cieplnej z chłodzeniem azotem co pozwala uzyskać twardość 60° w skali Rockwella. Noże szlifowane są ręcznie pod kątem 12-15° co przy osiąganej twardości zapewnia ekstremalną ostrość. Twarda nierdzewna stal doskonale sprawdza się zarówno przy krojeniu i siekaniu owoców i warzyw jaki i przy obróbce mięsa i ryb. Noże wykonane z tej stali świetnie zdają egzamin przy grillowaniu, czy gotowaniu na świeżym powietrzu.
Uchwyt o nowoczesnym i eleganckim designie wykonano z włókna węglowego, wyjątkowo lekkiego i wytrzymałego. Aby osiągnąć doskonałą stabilność i wytrzymałość mocowanie rękojeści do trzpienia zabezpieczono dwoma nitami.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.