Seria KUROUCHI to najsłynniejsze noże marki HAIKU. Legendarne ręcznie robione czarne ostrza ze stali Aoko o twardości 62 HRC. Rustykalnego wyglądu dopełnia czarna rękojeść z drewna honoki zakończona metalowym pierścieniem. Każde ostrze jest unikalne.
Santoku to japoński brat zachodniego noża szefa kuchni. Jego nazwę tłumaczy się jako „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, z wyglądu stanowiący skrzyżowanie typowego noża szefa kuchni z tasakiem, jest wielofunkcyjny. Sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.