Niewielki nóż do krojenia różnych produktów. Można go używać zarówno do obierania owoców i warzyw, do krojenia mięsa i serów czy szatkowania warzyw. Stosuje się go aby wykonać precyzyjne cięcia, na przykład przy obieraniu i krojeniu delikatnych owoców, lub do cięcia i siekania mniejszych produktów, takich jak czosnek. Jednym słowem nóż uniwersalny niezwykle przydatny w każdej kuchni.
Produkowane w Seki noże Kanetsune Aogami są niezwykle ostre. Hartowanie do 62º w skali Rockwella zapewnia długie utrzymywanie krawędzi. Rdzeń noża wykonany jest z wysokiej jakości wysokowęglowej stali Aogami #2 (blue paper steel), uznawanej za jedną z najlepszych stali stosowanych do produkcji noży kuchennych. Stal ta różni się od popularnej stali Shirogami dodatkiem wolframu i chromu. Duża zawartość węgla zapewnia doskonałe własności tnące. Twardy rdzeń chronią dwie warstwy nierdzewnej stali 410, zabezpieczając go przed korozją i nadając ostrzu elastyczności. Należy jednak pamiętać, że sama krawędź tnąca nie jest nierdzewna, zaleca się więc wycieranie ostrza po użyciu noża.
Nóż wykonany jest w konstrukcji full-tang. Uchwyt wyprofilowany w stylu zachodnim z okładzinami z ciemnego drewna mocowanymi do trzpienia trzema nitami. Całość prezentuje się niezwykle elegancko. Noże te możemy polecić do pracy w profesjonalnej kuchni.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.