Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: 9100040
Kod producenta: KURO23-AN
Forma noża: Santoku
Stal: chromowo-molibdenowa
Twardość: HRC 59 (+/-1)
Zaostrzenie: Dwustronne
Nóż Kasumi KURO Santoku 170 mm [KURO23-AN]
Seria noży kuchennych KURO marki Kasumi to kwintesencja japońskiego minimalizmu. Klinga zdobiona młotkowaniem i wzorem damasceńskim została zahartowana do 59 HRC. Ośmiokątna rękojeść ze stabilizowanego drewna jest wybarwiona w czterech różnych kolorach.
Santoku to japoński brat zachodniego noża szefa kuchni. Jego nazwę tłumaczy się jako „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, z wyglądu stanowiący skrzyżowanie typowego noża szefa kuchni z tasakiem, jest wielofunkcyjny. Sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Noże z serii KURO są utrzymane w typowej minimalistycznej stylistyce japońskiej. Co nie oznacza, że ostrza te są nudne. Uwagę przyciąga młotkowana klinga ze wzorem damasceńskim z 32 warstw zakutej stali. Mistrzowie z kuźni Kasumi zahartowali stal do 59 HRC by z jednej strony ostrze było twarde i agresywne przy cięciu jak samurajska katana, z drugie strony by łatwo dało się je naostrzyć. Do tego ośmiokątna rękojeść ze stabilizowanego drewna w czterech różnych wybarwieniach. Z pewnością każdy w serii KURO znajdzie jakiś nóż dla siebie.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.