Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: 9102801
Kod producenta: KD-856
Forma noża: Gyuto
Stal: VG-10
Twardość: HRC 61 (+/-1)
Zaostrzenie: Dwustronne
Nóż kuchenny Tetsuhiro KD Gyuto 175 mm
Nóż typu Gyuto to podstawowe ostrze w kuchni każdego amatora i profesjonalisty. To wszechstronne ostrze nadaje się do pracy zarówno z mięsem, rybami jak i warzywami. Odpowiednikiem noża Gyuto jest europejski nóż szefa kuchni. Linia ostrza wygięta w łuk ułatwia siekanie ruchem kołyskowym a ostry czubek przydaje się przy filetowaniu i wykrawaniu. Dość szeroka klinga noża Gyuto pozwala na przenoszenie pokrojonych produktów wprost do garnka lub na patelnię. Nożem tym pokroimy zarówno duże porcje mięsa jak i poszatkujemy kapustę, a każde cięcie będzie idealnie równe i bez poszarpań. Jeśli szukasz swojego pierwszego japońskiego noża to Gyuto jest idealnym wyborem.
Cechy charakterystyczne:
Noże z serii KD przyciągają uwagę cudownym wzorem damasceńskim na ostrzu wykutym ze stali VG-10. Każdy nóż jest przez to niepowtarzalny i nie znajdziemy dwóch takich samych. Klinga ze świetnej jakości stali VG-10 została zahartowany do poziomu 61 HRC co daje ogromną twardość i niepowtarzalną ostrość. Stonowaną stylistykę dopełnia czarna rękojeść z micarty w stylu europejskim. Jest ona zwieńczona stalowym pierścieniem zapobiegającym przedostawaniu się wilgoci oraz ułatwiającym utrzymanie noża w czystości.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.