Czas wysyłki: 48 godzin
Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Numer katalogowy: 9109419
Kod producenta: EN-03
Forma noża: Gyuto
Stal: AUS8
Twardość: HRC 58 (+/-1)
Zaostrzenie: Dwustronne
Japoński nóż Gyuto jest nożem ogólnego zastosowania, jest to odpowiednik zachodniego noża szefa kuchni. Pierwotnie używany głównie do krojenia wołowiny dziś jest powszechnie stosowany w profesjonalnej kuchni jako nóż wszechstronny. Wykorzystuje się go do krojenia i siekania warzyw, do krojenia dużych kawałków mięsa, a także do precyzyjnych nacięć wykonywanych zbiegającą się w szpic końcówką noża. Jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Przeznaczenie:
SENZO ENTREE to linia otwierająca serię produktów firmy SUNCRAFT. Ostrza noży z tej serii wykonano z platerowanej stali 3-warstwowej typu AUS-8. Jest to stal podobna do serii 440 i zawiera dodatek wanadu zwiększający jej twardość. Stal ta należy do stali nierdzewnych, czyli stali o podwyższonej odporności na korozję.
Klingi w linii SENZO ENTREE posiadają pełny trzpień (full tang) osadzony w rękojeści za pomocą nitów. Dzięki temu chwyt narzędzi jest pewny, a ono samo pozostaje idealnie wyważone, krojąc, siekając i rozdrabniając produkty z siłą idealnie odpowiadającą naciskowi dłoni kucharza.
Rękojeści produktów z tej serii wykonane są z barwionego na czarno Pakkawood, prasowanego drewna klejonego pod wysokim ciśnieniem żywicą epoksydową. Cechuje je bardzo duża odporność na temperaturę i wilgoć. Okładziny łączone są z trzpieniem za pomocą trzech nitów z środkowym ozdobnym nitem mozaikowym. Specjalne wyprofilowanie u nasady noża pozwala na swobodny i pewny chwyt. Jest to też charakterystyczną cechą tej linii i nadaje nożom delikatny, japoński i płynny charakter.
Dane techniczne:Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.