Masahiro BWH Chopper to ciężki tasak rzeźniczy, który znajdzie zastosowanie przy obróbce, rozbiorze czy siekaniu surowego mięsa. Dzięki swojej dużej masie i solidnej konstrukcji jest idealny do rozbijania niewielkich kości i chrząstek, co ułatwia pracę podczas rozbioru mięsa. Tasak to narzędzie, które również przyda się do rozłupywania dużych twardych produktów, a jego ostre ostrze pozwala na szybkie rozdrabnianie warzyw i owoców, co czyni go przydatnym narzędziem w kuchni zarówno dla profesjonalistów, jak i dla amatorów gotowania.
Noże z serii BWH wykonane zostały na wzór linii MV-H z wysokowęglowej stali molibdenowo-wanadowej MBS-26 opatentowanej przez Masahiro. W trójstopniowym procesie hartowania, obróbce w temperaturze poniżej zera i odpuszczaniu stal ta osiąga twardość 58-59º w skali Rockwella. Ostrze jest wykuwane z jednego kawałka nierdzewnej stali z wykorzystaniem tradycyjnej japońskiej metody honyaki. W procesie hartowania różnicowego otrzymuje się sprężystą klingę i twardą, ostrą krawędź tnącą. Termin ten opisuje popularne nierdzewne ostrza wykonane w konstrukcji monosteel w Japonii oraz wykonane w podobnej technice noże zachodnie.
Nóż wykonano w konstrukcji full tang. Okładziny z barwionego na czarno Pakkawood, prasowanego drewna klejonego pod wysokim ciśnieniem żywicą epoksydową zamocowano do trzpienia trzema nitami. Taki uchwyt cechuje bardzo duża odporność na warunki zewnętrzne - temperaturę i wilgoć.
Made in Japan
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.