Niewielki nóż do krojenia różnych produktów. Można go używać zarówno do obierania owoców i warzyw, do krojenia mięsa i serów czy szatkowania warzyw. Stosuje się go aby wykonać precyzyjne cięcia, na przykład przy obieraniu i krojeniu delikatnych owoców lub do cięcia i siekania mniejszych produktów, takich jak czosnek. Jednym słowem nóż uniwersalny niezwykle przydatny w każdej kuchni.
Stworzona w 2018 roku seria noży Tojiro Zen Hammered jest dowodem mistrzostwa kowali z Sanjo, którzy są ekspertami w uzyskiwaniu najlepszych wyników ze stali VG10. Doskonała obróbka zapewnia niezwykłą ostrość i pozwala utrzymać ją przez długi czas.
Noże wykonane są w trzywarstwowej konstrukcji zwanej San Mai. Rdzeń ostrza z stali VG10 laminowany jest dwoma warstwami bardziej miękkiej stali nierdzewnej wykończonej młotkowaniem. Zapewnia to elastyczność twardemu rdzeniowi i jednocześnie ułatwia ostrzenie noża. Młotkowanie tsuchime ułatwia również cięcie zmniejszając przywieranie ciętego materiału do ostrza. Tradycyjny japoński uchwyt wykonany z drewna magnolii o przekroju w kształcie litery D jest odporny na wodę i zapewnia pewny chwyt nawet w wilgotnych warunkach.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.