Japoński nóż kuchenny Yanagi Sashimi służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki zwane sashimi - stąd nazwa noża. Ostrość i jednostronny szlif ułatwiają obróbkę delikatnego mięsa ryb lecz nóż równie dobrze sprawdza się przy innych rodzajach mięsa. Doskonale nadaje się do przygotowywania sushi dlatego często nazywany jest "nożem do sushi".
Nóż firmy Taisan wykonany w konstrukcji monosteel z nierdzewnej stali 8Cr14MoV. Jest to bardzo dobra stal, choć jej twardość - 53º w skali Rockwella - jest typowa raczej dla noży zachodnich. Uchwyt wykonany z drewna łączony z trzpieniem dwoma nitami. Noże Taisan PRO będą doskonałym nabytkiem do każdej domowej kuchni.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.