Yoshimi Kato japoński kowal z Takefu uznany został w 2008 r. mistrzem tradycyjnego rzemiosła uzyskując stosowny certyfikat. Yoshimi-san przejął w 2018 r. firmę KATO UCHI HAMONO po swoim teściu Hiroshi Kato, jednym z największych mistrzów tego rzemiosła, kowalem stojącym za nożami Masakage. Ojciec Hiroshi w 1928 r. rozpoczął produkcję noży kuchennych by po 30 latach otworzyć własną firmę KANEHIRO UCHI HAMONO. Zapoczątkował tym samym tradycje kowalskie w rodzinie, której kolejnym pokoleniem jest Yoshimi Kato. Mimo, że Yoshimi-san przekroczył pięćdziesiątkę, zaliczany jest do "młodego pokolenia" japońskich mistrzów kowalstwa. Przestaje to dziwić jeśli uświadomimy sobie, że sztuka kowalska w Japonii wymaga wielu lat praktyki, więc wśród innych zdecydowanie starszych mistrzów Yoshimi jest stosunkowo młody.
Firma KATO UCHI HAMONO działa w stolicy japońskich noży Takefu w Echizen historycznej części prefektury Fukui. Produkowane tu od 700 lat noże tradycyjnie nazywane są Echizen Uchi Hamono.