Japoński nóż kuchenny Yanagi Sashimi służy głównie do filetowania i krojenia ryby w cieniutkie plasterki zwane sashimi - stąd nazwa noża. Ostrość i jednostronny szlif ułatwiają obróbkę delikatnego mięsa ryb lecz nóż równie dobrze sprawdza się przy innych rodzajach mięsa. Doskonale nadaje się do przygotowywania sushi dlatego często nazywany jest "nożem do sushi".
Aogami to najwyższej jakości stal o dużej twardości. Stal ta tradycyjnie używana jest do wyrobu japońskich noży gdyż charakteryzuje się długim zachowaniem ostrości. Nóż wykuty jest z dwóch warstw, jedna to stal Aogami, druga to stal o mniejszej twardości. Technologia ta zapewnia odpowiednią elastyczność ostrza oraz ułatwia ostrzenie noża. Uchwyt w stylu japońskim w formie "kasztana" wykonany z japońskiego dębu i wykończony skuwką z bawolego rogu.
Ponieważ nóż wykonano ręcznie z najwyższej jakości naturalnych materiałów, mogą wystąpić różnice w kolorze i mazerunku.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.