Niewielki nóż do krojenia różnych produktów. Można go używać zarówno do obierania owoców i warzyw, do krojenia mięsa i serów czy szatkowania warzyw. Stosuje się go aby wykonać precyzyjne cięcia, na przykład przy obieraniu i krojeniu delikatnych owoców, lub do cięcia i siekania mniejszych produktów, takich jak czosnek. Jednym słowem nóż uniwersalny niezwykle przydatny w każdej kuchni.
Nóż japońskiego mistrza Yoshimi Kato z Takefu w prowincji Fukui. Wykuto go z 65 warstw stali niklowej z rdzeniem ze stali VG-10 hartowanym do 62º w skali Rockwella. Ręcznie kuty nóż mistrza Kato jest prawdziwym dziełem sztuki i doskonałym narzędziem. Suminagashi to po japońsku synonim damastu czyli stali skuwanej z wielu warstw. Nazwa wywodzi się od techniki zdobniczej zwanej "pływającym atramentem", której wzory przypominają damasceński mazerunek.
Ośmiokątny uchwyt wykonany z palisandru zakończony skuwką z pakkawood jest odpowiedni dla osób prawo i leworęcznych.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.